Bier van de maand

Amstel Bock

Amstel Bock is een stevig, mild zoet bockbier met de geur van donker fruit en hinten karamel. De specifieke herfstachtige tint is het resultaat van speciale, donkergekleurde moutsoorten. Dit speciaalbier drink je het beste uit een Bock-glas - om binnen bij de open haard te genieten, na een stevige herfstwandeling of bij het laatste zonnetje op een terras.7% alc. vol.


La Chouffe

De magie van de Ardennen komt naar voren in dit hoogblonde bier uit het Ardens dorpje Achouffe. La Chouffe is een blond niet gefilterd bier. De smaak is fris en licht fruitig, door toevoeging van koriander. En ja, wordt het bier nu wel of niet gebrouwen door de kabouters? 8% alc. vol.

Duvel

Laat je verleiden door dit natuurlijke bier met subtiele bitterheid, een verfijnd aroma en een uitgesproken hopkarakter. Het unieke brouwproces dat zo'n 90 dagen duurt, garandeert een delicate pareling en een verfrissende doordrinkbaarheid. Samen met de kenmerkende grote schuimkraag en het speciale glas maakt Duvel van ieder moment een genietmoment. 8,5% alc. vol.

De Koninck APA

Antwerpen herbergt veel pareltjes één hiervan is de stadsbrouwerij De Koninck. Het meest bekende bier van de Koninck is het amberkleurige. Dit bier is prettig makkelijk te drinken en heeft een fluweel zachte smaak en een licht bittere afdronk. 5,2% alc. vol.

De Koninck Triple D'Anvers

De Koninck Triple D'Anvers is een sprankelende triple van de Antwerpse stadsbrouwerij, licht van kleur met hergisting. Met het drinken van deze goed doordrinkbare triple mag u een volmondige licht zoete smaak verwachten met hopbitters voor de juiste balans. 8% alc. vol.

Affligem Blond

Affligem Blond kenmerkt zich door zijn fijne en licht moutige smaak. De hoparoma’s zweven verleidelijk boven het bier en het is een bier dat gemakkelijk en aangenaam drinkt. De blonde variant van Affligem heeft een helder goudblonde kleur met een prachtige schuimkraag. De geur herbergt aroma's van bloemen en gedroogde tropische vruchten, zoals banaan en specerijen. De smaak is moutig, zoet en heeft een klein bittertje. De afdronk is fijn en fris. Dit bovengistend bier is lekker om te drinken bij onder andere salades en kip. 6,8% alc. vol.

Affligem Dubbel

Het tweede authentieke abdijbier van Affligem; de Affligem Dubbel. De kleur is bruin, bijna robijnrood met een mooie karamelkleurige schuimkraag. Opvallend zijn de rondzwevende gisten in het glas. Dit donkerbruine bier is gebrouwen met een donkere mout en heeft een lichte smaak, is licht kruidig en heeft een zachte afdronk. De zoetheid van bruine mout komt naar voren en geeft te denken aan karamel, terwijl de lichte bitterheid iets weg heeft van koffie. Echt een biertje om eens lekker en rustig voor te gaan zitten. 6,8% alc. vol.

Affligem Tripel

De Affligem Tripel heeft een diepgouden gele kleur met een mooie witte schuimkraag. De aroma’s hebben fruitige tonen van banaan, abrikoos en perzik. Verder komt het heerlijke aroma van versgebakken brood naar voren. De smaak is vrij complex met een frisse bitterheid in de afdronk. Dit biertje is een prima begeleider van vis en groente. Affligem Tripel is een ambachtelijk gebrouwen abdijbier naar het recept van de benedictijnen van de abdij van Affligem. Dit bier heeft een hoge gisting. Met een alcoholpercentage van maar liefst 8,5% geeft deze top Tripel een volle en ronde smaak. 8,5% alc. vol.

Vedett White

Vedett White is gebrouwen in brouwerij Moortgat. Heeft een licht gele en heldere kleur met een frisse zoet-moutige smaak. De afdronk is aangenaam bitter en dit biertje heeft een alcohol percentage van 4,7% per volume. Een witbier met pit en zachte fijne afdronk die aangeeft hoe zacht en makkelijk men dit bier wegdrinkt. Duidelijk minder kruidig als een Hoegaarden wit of Wieckse witte maar zeker zachter en makkelijker te drinken, zeker voor een beginner of starter met witbier. 4,7% alc. vol.

Vedett Blond

Vedett, een blond premium bier is vandaag hét cultbier van Duvel Moortgat: na zijn geboorte in 1945 verwierf het snel naam en faam binnen een kring van ingewijden in de regio Antwerpen-Brussel, toen nog als een in die tijd populair Export-bier. Maar denkt u nu geen moment dat deze oudgediende al met zijn pensioen bezig is, wel integendeel. Sinds 2003 beleeft Vedett een tweede jeugd als smaakmaker in een snel stijgend aantal trendy cafés en restaurants, vooral binnen de grote steden. Het geheim van zijn charme? Een eigenzinnige retrolook, Vedett-allures en de golden touch van Duvel Moortgat. 5,2% alc. vol. 

Amstel Radler 0.0

Dit frisse, sprankelend Amstel Radler bier met 0% alcohol is een lekkere mix tussen sprankelend citroenwater en Amstel bier. De mix is een uitstekende dorstlesser voor momenten waar verfrissing nodig is en dat zonder alcohol! Radler is geïnspireerd door op een Beierse traditie van meer dan 100 jaar oud. Op een zonnige middag in juni 1922 werd in Zuid-Duitsland een grote fietstocht gehouden waar meer dan 13.000 fietsers aan meededen. Het aan de weg gelegen café van Frans Xavier Kugler kreeg het zo druk dat het bier op dreigde te raken. Dat kon niet gebeuren en dus bedacht hij een verfrissende oplossing. Hij begon het pils te mixen met sprankelend citroenwater. 0.0% alc. vol.