Historie

Grand cafe Balu kent een rijke historie. Op de plek waar nu ons cafe staat, is in Castricum al sinds lange tijd een centrale plek waar vermaak en vertier op nummer 1 staat. Tot 1949 was dit namelijk het kermisterrein. Dit is later verhuisd naar de Brink en heeft het terrein ruimte gemaakt voor bebouwing, zoals het nu is.

Kermis Castricum

Op de foto zie je een jongen in de zweefmolen zitten op de achtergrond is de kastanjeboom die nu nog steeds op het pleintje staat te zien.

In 1943 wordt het café Spoorzicht van Kouwe Bal Lute op last van de bezetter gesloopt. Na de oorlog is er begin jaren 50 begonnen met de bouw van nieuwe huizen/bedrijven in de kern van Castricum. Dit café is toen gebouwd met wederopbouwgeld. Waardoor Kouwe Bal Lute hier café het centrum kon exploiteren.

Later zal zijn zoon; Gerrit van Kouwe Bal deze zaak overnemen. Ook goed te zien is dat het café nauwelijks terras had. Dit was toen zo, aangezien het plein toen nog een straat was met parkeervakken aan de zijkant. Later zou Fred de Ridder hier café de Ridder exploiteren.

Café Balustrade is op 12 augustus 1994 geboren. De toenmalige exploitant heeft een geweldige boost gegeven aan dit mooie café. Zo heeft hij cafe Balu op de kaart gezet met zijn live-evenementen, die nog steeds een grote hit zijn in de zomerperiode.

Op 15 november 2013, is de nieuwe stijl zoals het er nu ook van binnen uit ziet opgelevert. Doordat de toenmalige exploitant het echter te druk had met zijn andere zaken in Alkmaar heeft hij besloten Ons café Balustrade van de hand te doen per 1 augustus 2016

Hierop hebben Rene & Renate Streefkerk er Grand café Balu van gemaakt. Dit omdat 90% van de Castricummers het altijd al de Balu hebben genoemd. Een naam om in ere te houden!

Ons café gaat door met de live-evenementen en zal hiernaast ook een kleine kaart gaan voeren. Hierop staan smakelijke broodjes met de lunch, heerlijke gerechten in de avond zoals: Kip van de grill en burgers die menig mannenhart sneller doet kloppen. Kortom, kom snel naar de Balu, want ook nu is er nog steeds vermaak en vertier voor iedereen!

Team Balu heet u van harte welkom!